Workshops

Jolanda Hartog kan verschillende soorten workshops geven, aan diverse soorten groepen mensen: volwassen, kinderen(kinderfeestjes), scholen, bedrijven, of bijv. een creatieve workshop in het kader van een feest (vrijgezellenfeest, babyshower, huwelijksfeest).

Beeldend kunstenaar Jolanda Hartog is in 1992 afgestudeerd aan de kunstacademie als 1e graad docent handvaardigheid en is sinds 2005 met veel plezier beeldend docent bij o.a. Cultuurhuis Wherelant in Purmerend. Lesgeven zit in haar bloed. Ze geeft ook zelf workshops op locatie voor zowel jong als oud, groepen als individueel, met diverse soorten technieken en materialen.

1 op 1 begeleiding/coaching

Jolanda kan u helpen bij het maken van een beeld van speksteen, van keramiek of het beschilderen van aardewerk. Wanneer u zelf een idee in u hoofd heeft om een beeld te maken van bijvoorbeeld speksteen of klei, maar niet precies weet hoe u dat aan kunt pakken, kan Jolanda u daarbij coachen. Als beeldend docent/kunstenaar kan zij met u meedenken, u begeleiden in het creatieve proces, inspireren en adviseren waar nodig. Zij kan ook kinderen individueel begeleiden, met 1 op 1 aandacht, lekker samen creatief bezig in haar atelier in Oosthuizen.

Creatieve teambuilding

Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Jolanda Hartog maken de werknemers gezamenlijk een kunstwerk. De invulling van de workshops, het idee en de uitwerking van het beeld kunnen een weerspiegeling zijn van de doelstelling of het concept van het betreffende bedrijf. Het uiteindelijke kunstwerk, dat natuurlijk een mooie plek verdient in het bedrijfspand, is als het ware het visitekaartje van het bedrijf. Gedacht kan worden aan een ruimtelijk beeld (keramiek/speksteen), maar ook aan een groot (foto) doek voor aan de wand of bijvoorbeeld een handbeschilderd tegeltableau. Veel is mogelijk.

Workshops speksteen bewerken

Tijdens een workshop speksteen bewerken, kunnen mensen in een paar uur tijd (minimaal 2,5 uur) een klein beeldje maken. Speksteen is een zachte steensoort die je gemakkelijk kunt bewerken door middel van vijlen, zagen, boren en soms hakken. Door de steen te schuren, te polijsten en vervolgens in de was te zetten, wordt het beeldje glad, worden de kleuren veel intenser en gaat het werkstuk mooi glimmen. Deze workshop is geschikt voor kinderen en volwassenen en kan ook op locatie gegeven worden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Hartog.

Workshop plateelschilderen: Delftsblauw of Jugendstil

Bij een workshop plateel schilderen geeft Jolanda uitleg over het oude ambacht, de geschiedenis, het proces hoe plateel gemaakt wordt en de techniek van het schilderen. Daarna kunnen mensen zelf de penseel ter hand nemen. Het beschilderde aardewerk wordt later door Jolanda geglazuurd en afgebakken in een keramiekoven.
Deze workshop geeft Jolanda in haar eigen atelier in Oosthuizen (maximaal 4 deelnemers) of op locatie. Zij kan ook een inspirerende rondleiding geven in het Purmerends museum over de geschiedenis van het Purmerends Jugendstil aardewerk.