Keramiek torso

Bodycasting – een afdruk van een torso in keramiek
Met aandacht en liefde gemaakt

Beeldend kunstenaar Jolanda Hartog kan voor u een torso vereeuwigen in keramiek. Een uniek en persoonlijk kunstwerk voor aan de wand.

Hieronder meer toelichting en enkele voorbeelden. Neem contact op om te overleggen over bodycasting.

Jolanda maakt allereerst een mal van het lichaam met gipsverband, waarin de klei gedrukt kan worden. De torso van klei wordt na het drogen gebakken in een keramiek oven waardoor de klei verandert in steen. In overleg wordt het beeld naar uw wensen geglazuurd.

Een afdruk van een torso kan een mooi uniek cadeau zijn. Een afdruk maken van een lichaam kan ook helpen in het verwerkingsproces bij ziekte, een afscheidsritueel vóór bijvoorbeeld een borstoperatie. Het laten maken van een beeld van je eigen torso kan ook een bijdrage leveren aan de acceptatie van je lichaam, van hoe je eruit ziet, hoe mooi, uniek en speciaal ieder lichaam is op zijn eigen manier. Het kan helpen om meer in je eigen kracht te gaan staan.

Het maken van een torso is een intiem proces, het kan spannend zijn, soms komen er emoties bij kijken, maar het is vooral ook leuk om te doen en er komt vaak veel lol bij kijken. Jolanda begeleid dit proces met veel respect en liefdevolle aandacht. Ze ervaart het als heel bijzonder om zo samen een afdruk te maken en daar uiteindelijk een mooi beeld van te creëren. Een beeld met een eigen verhaal.