Bodycasting

Een unieke afdruk van uw handen in gips,
in opdracht gemaakt voor speciale gelegenheden

Beeldend kunstenaar Jolanda Hartog maakt een bijzonder geschenk en herinnering door een 3D afdruk te maken van uw handen in gips. Samen hand in hand vereeuwigd.

Hieronder meer toelichting en enkele voorbeelden. Neem contact op om te overleggen over bodycasting.

Een uniek beeld dat later alleen maar meer waarde krijgt. Een beeld met een persoonlijk verhaal. Een pracht cadeau bij bijvoorbeeld een huwelijk. Het gieten van twee handen kan ook een mooi afscheidsritueel zijn wanneer iemand komt te overlijden. Jolanda begeleid het gietproces op een respectvolle manier, met veel liefde en aandacht en maakt met passie een prachtig kunstwerk als resultaat.

In haar atelier in Oosthuizen of op locatie wordt van een biologisch afbreekbaar geleiachtige substantie een mal gemaakt, waarin het gips gegoten wordt. Na een half uur mag u uw eigen handen onthullen door zelf de mal te verwijderen. Jolanda werkt het beeld verder af. Daarna moet het beeld een aantal dagen drogen waarna het indien gewenst ‘gebronsd’ kan worden. Na ongeveer een week kunt u een afspraak maken om het beeld op te halen. Het beeld kan eventueel ook opgestuurd worden.

Voorbeeld van het maakproces