Delfts Blauw

Uniek Delfts Blauw in opdracht beschilderd

Jugendstil plateel

Jugendstil handbeschilderd aardewerk

Zwart-wit plateel

Bijzonder zwart-wit beschilderd aardewerk

Delfts blauw aardewerk

Plateelschilder Jolanda Hartog schildert Delfts blauw aardewerk in opdracht. Aan de hand van uw wensen, wordt een biscuit model uitgezocht. In overleg wordt een idee bedacht voor het ontwerp. Ieder product wordt voor 100% met de hand beschilderd, daarna geglazuurd en vervolgens afgebakken. Een uniek cadeau, relatiegeschenk of souvenir.

Denk daarbij aan een geboortetegel, huwelijksbord, relatiegeschenk, souvenir, naambord, tegelwand, bord met ontwerp op basis van aangeleverde foto, familiewapen, aardewerk met uw bedrijfslogo. Alles is mogelijk in Delfts blauw, polychrome (meerkleurig) of zwart/wit.

Jugendstil plateel

Na de Kunstacademie heeft Jolanda Hartog een aantal jaren gewerkt bij verschillende plateelbedrijven. Hier leerde zij het oude ambacht van het plateelschilderen. Bij deze bedrijven werd met name Delfts blauw aardewerk vervaardigd. Maar aangezien Jolanda al zeer geïnteresseerd was in het Jugendstil plateel en ook afstudeerde voor het vak kunstgeschiedenis op het onderwerp ‘Jugendstil plateel in Nederland’, schilderde zij bij deze bedrijven zo nu en dan al aardewerk met eigen Jugendstil ontwerpen.

Jolanda Hartog schildert nog steeds handbeschilderd Jugendstil aardewerk in opdracht.

Aan de hand van uw wensen wordt samen met u een biscuit model uitgezocht en in overleg een ontwerp gemaakt eventueel voorzien van een persoonlijke tekst. Het plateel wordt met de handbeschilderd, geglazuurd en gebakken. Ieder stuk is uniek. Er zijn veel mogelijkheden: borden/vazen/ tegeltableaus/ naamborden/ doosjes etc.

Zwart-wit plateel

Jolanda Hartog beschildert ook aardewerk in zwart-wit. Daarmee slaat ze een nieuwe richting in die andere mogelijkheden biedt voor unieke geschenken en opdrachten. Net als bij Delfts blauw en Jugendstil overlegt zij met u over de wensen, er wordt een biscuit model of voorwerp uitgezocht en het stuk wordt met de hand beschilderd.