Beeldend kunstenaar Jolanda Hartog maakt divers werk in opdracht.

Delfts Blauw | Jugendstil | Zwart-wit: een geboortetegel, huwelijksbord, relatiegeschenk, souvenir, naambord, tegelwand, bord met ontwerp op basis van aangeleverde foto, familiewapen, aardewerk met uw bedrijfslogo. Alles is mogelijk in Delfts blauw, polychrome (meerkleurig) of zwart/wit.

Beelden in brons en spektsteen: samen met u bespreekt Jolanda uw wensen en geeft zij een artistieke vertaling in brons of steen. Een uniek cadeau, relatiegeschenk of souvenir.

Bodycasting: unieke geschenken en herinneringen van handen, voeten, torso, in gips en keramiek.

Projecten: heeft u een project? Neem contact op over de mogelijkheden.

Handbeschilderd aardewerk

Bronzen en spekstenen beelden

Bodycasting in gips en keramiek

Kunstprojecten & educatie

Enkele voorbeelden met toelichting

Afscheidscadeau Hotel Opduin Texel

Als afscheidscadeau voor het personeel van hotel Opduin op Texel ontwierp en schilderde Jolanda in 2011 het decor voor een moderne tegel-tulpenvaas. Een object dat in elkaar geschoven kan worden, met aan iedere kant een afbeelding die met hotel en Texel te maken heeft. Omdat het hier om een grotere oplage ging, werd er gewerkt met transfers.

Nieuw logo gemeente Purmerend

In het kader van de fusie tussen de gemeente Purmerend en Beemster is er 2022 een nieuw logo ontworpen en in gebruik genomen. In opdracht van het Purmerends museum heeft Jolanda Hartog een groot bord met dit logo erop geschilderd die in het museum tentoongesteld wordt naast oude handbeschilderde Delftsblauw borden met daarop de eerdere wapens van Purmerend. Een (Delfts)blauw bord in een modern jasje.

Heldentrofee Purmerend

Voor de Gemeente Purmerend ontwierp Jolanda Hartog in 2009 een Heldentrofee, die jarenlang werd uitgereikt aan kinderen die een heldendaad hadden verricht en iets bijzonders hadden betekend voor de samenleving. Jolanda Hartog maakte deze Heldentrofee van brons. De onderscheiding bestaat uit een speld met daarop de tekst HELD. In de weerspiegeling van het woord HELD, lees je HERO. Bij de speld hoort een bronzen standaard, waar de helden-speld in kan liggen. Samen vormen ze de trofee.

Tegeltableau voor rondvaartboot in China

In de buurt van Shanghai China werd in 2017 een enorm toeristisch themapark aangelegd waar o.a. een kopie van de Spaanse Rijschool uit Wenen, een paardenmuseum, Italiaanse gebouwen en Hollandse grachten en kanalen zijn nagebouwd. Het Nederlandse bedrijf Wijk Yacht Creation werd gevraagd een serie boten te ontwerpen, variërend van gondels tot grote rondvaartboten. Eén van deze boten kreeg als thema ‘Hollandse Delftsblauw’. Plateelschilderes Jolanda Hartog schilderde hiervoor een groot tegeltableau met daarop alle types boten en de toeristische attracties waar de boten langs varen.

Afscheidsbord voor aftredende raadslieden

In 2010 heeft Jolanda in opdracht van de Gemeenteraad Purmerend een Jugendstil schaal ontworpen met in de rand een geabstraheerd wapen van Purmerend. Tot en met 2018 kregen aftredende raadslieden dit bord als afscheidsgeschenk.